Tweede Kamerverkiezingen 2021

U kunt stemmen van maandag 15 tot en met woensdag 17 maart 2021.

Maandag 15 en dinsdag 16 maart zijn er 3 plekken waar u uw stem kunt uitbrengen. Op woensdag 17 maart zijn er 10 stembureaus open. 

Als u gaat stemmen, neemt u mee:

  • Uw stempas
  • Een identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart). Uw identiteitsbewijs mag op 17 maart 2021 niet langer dan 5 jaar verlopen zijn. Anders mag u alleen stemmen door iemand  te machtigen.

Bent u ouder dan 70 jaar? Kijk dan hier. 

Gezondheidscheck 

Gaat u in een stembureau stemmen? Dan moet u vooraf een gezondheidscheck doen. Ook stembureauleden moeten een gezondheidscheck doen. Deze check bestaat uit enkele vragen over het coronavirus. U ontvangt de gezondheidscheck bij uw stempas. Doe de gezondheidscheck op de dag dat u gaat stemmen.

Moet u een van die vragen met ‘ja’ beantwoorden? Dan mag u niet gaan stemmen in het stemlokaal. U kunt dan via uw stempas iemand machtigen om voor u te stemmen. Op de achterkant van uw stempas leest u hoe u dat doet, of lees hier meer over machtigen.

Lees meer over de verkiezingen:

Algemene informatie over de verkiezingen 

Veelgestelde vragen en de antwoorden daarop

Stembureaus

Maandag 15 en dinsdag 16 maart zijn er 3 plekken waar u uw stem kunt uitbrengen. Op woensdag 17 maart zijn er 10 stembureaus open. Bekijk hier de locaties van de stembureaus. 

Lees meer

Bent u 70+ ?

Alle kiesgerechtigden van 70 jaar en ouder kunnen ook per brief stemmen. Hiervoor is in het gemeentehuis een afgiftepunt ingericht waar kiezers hun stempapieren kunnen afgeven.

Lees meer

Iemand anders voor u laten stemmen (machtigen)

Kunt u niet zelf stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen? Dan kunt u iemand voor u laten stemmen. Dit heet machtigen, of stemmen bij volmacht.

Lees meer

Iemand voor u laten stemmen in een andere gemeente

Een schriftelijke volmacht kunt u bijvoorbeeld gebruiken in de volgende situaties:

Lees meer

Stemmen in een andere gemeente (kiezerspas)

Wilt u gebruik maken van een kiezerspas, zodat u in een andere gemeente kunt stemmen?

Lees meer