Actueel nieuws

 • Aangepaste openingstijden gemeentehuis - extra avonden geopend

  Op de volgende avonden is het gemeentehuis en de balie burgerzaken extra geopend van 18.00 tot 19.30 uur: - Maandag 17 juni - Maandag 24 juni - Maandag 1 juli

  blauw
 • Vacature Bestuurssecretaresse (24-28 uur)

  De wethouder verwacht jou dinsdag om 10.00 uur op het gemeentehuis. Terwijl je de telefoon ophangt, ontvang je een e-mail met het verzoek om een aantal boeketten te regelen. De receptie belt: het bezoek voor de burgemeester is gearriveerd. Jij gaat naar de receptie, verwelkomt de gasten en begeleidt hen naar de gereserveerde ruimte. Terug op kantoor wordt er gebeld door een inwoner die wil weten wanneer de bewonersavond over de opvang van vluchtelingen plaatsvindt. Je handelt het telefoontje af, plant vervolgens een aantal vergaderingen voor de wethouders en zorg je ervoor dat de bijbehorende vergaderstukken digitaal beschikbaar zijn. Het is 9.30 uur. Klaar voor de rest van de dag!

  blauw
 • Vacature Procesregisseur complexe casuïstiek (36 uur)

  Als je kiest voor werken in de gemeente Laarbeek, dan kies je om maatschappelijke impact te maken in een technologische topregio Brainport die één van de belangrijkste pijlers van de Nederlandse economie is. Een gemeente met veel uitdagingen en hoge ambities.

  blauw
 • Wateroverlast: Gemeente Laarbeek plaatst peilbuizen

  Dankzij meldingen van inwoners plaatst de gemeente Laarbeek volgende week (aanvullende) peilbuizen op diverse locaties in Aarle-Rixtel, waaronder het Blauwe Schutplein. Deze peilbuizen meten live de grondwaterstanden.

  blauw
 • Wateroverlast? Weet welke actie je kunt ondernemen

  Al maandenlang worden we geteisterd door zware regenval. Zo ook afgelopen week. Plaatselijk hadden we in onze regio te maken met uitschieters tot maar liefst 48 mm. De grondwaterstanden staan overal nog steeds zeer hoog en de bodem is nog altijd verzadigd met water. Dit kan leiden tot wateroverlast, zowel in huis als in de openbare ruimte of op jouw eigen grond. Weet jij welke actie je kunt ondernemen?

  wateroverlast
 • Vanaf juni nieuwe werkzaamheden in natuurgebied ’t Gulden Land

  Gemeente Laarbeek, Waterschap Aa en Maas en gemeente Helmond zetten in samenwerking met provincie Noord-Brabant en het Groen Ontwikkelfonds Brabant de komende tijd flinke stappen met de herinrichting van ’t Gulden Land. Vanaf juni tot en met oktober vinden diverse werkzaamheden in het natuurgebied plaats.

  blauw
 • Jeugdgemeenteraad start pilot met minder afvalbakken

  Minder openbare prullenbakken, meer bewustwording en een betere afvalscheiding. Dat is wat de Jeugdgemeenteraad van Laarbeek wil bereiken en gaat onderzoeken. In samenwerking met Zorg om het Dorp start de pilot ‘Mariahout Ruimt Op’. Het dorp gaat terug van 24 naar 6 hondenpoepbakken en 2 reguliere afvalbakken, geplaatst op strategische plekken in de kern.

  blauw
 • ORO recyclet oude elektronische apparatuur gemeente

  Maandagmorgen overhandigde de gemeentebodes oude elektronica van het gemeentehuis aan de medewerkers van ORO in De Koppel in Beek en Donk. Deze apparatuur heeft de gemeente in de afgelopen periode ingezameld tijdens het opruimen van het gebouw.

  blauw
 • Wateroverlast op privéterrein?

  Wateroverlast op privéterrein?

  Ingezonden foto van wateroverlast op privéterrein