document iconActueel nieuws

 • Paspoortpiek leidt tot langere wachttijden burgerzaken

  Heeft u een officieel document nodig in 2024? Houd dan rekening met een langere wachttijd bij burgerzaken. Dit jaar hebben veel inwoners een nieuw reisdocument nodig. Sinds maart 2014 is een paspoort en identiteitsbewijs voor volwassenen van 5 naar 10 jaar geldigheid gegaan. Veel mensen wachtten 10 jaar geleden op dat moment, waardoor nu een piek verwacht wordt door verlopen documenten.

 • Veiligere bedrijventerreinen: camerabewaking voor Bemmer IV

  Bemmer IV krijgt binnenkort camera’s om de veiligheid van het bedrijventerrein te vergroten. Dit is vastgelegd in een convenant tussen Stichting Parkmanagement Laarbeek (SPL) en de gemeente Laarbeek. Vanaf 2007 werken deze partijen al samen om de veiligheid op bedrijventerreinen te verbeteren en overlast tegen te gaan.

 • De aanslag gemeentelijke- en waterschapsbelastingen komt eraan

  In februari wordt de jaarlijkse aanslag gemeentelijke- en/of waterschapsbelastingen verstuurd. Dit gebeurt via de post of digitaal naar de berichtenbox, als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid. Het belastinggeld draagt bij aan de veiligheid, de leefbaarheid en de voorzieningen in de gemeente. De belastingaanslagen voor 2024 worden verspreid over de maand februari verstuurd. Daarom kan het zo zijn dat u de aanslag op een ander moment ontvangt dan bijvoorbeeld uw buren. U kunt de belastingaanslag in één keer betalen, of in termijnen.

 • Sleuteloverdracht carnaval

  Op zaterdagmiddag 10 februari worden de sleutels van Laarbeek overgedragen tijdens de sleuteloverdracht. Loco-burgemeester Joan Briels geeft ze voor vier dagen in bruikleen aan de carnavalsprinsen van Raopersgat, Ganzegat, Ganzendonck en ‘t Heidurp. De overhandiging is dit jaar in het Dorpshuis in Lieshout.

 • Vacature: Coördinator team Financiën en Juridische Zaken

  De gemeente Laarbeek is op zoek naar een coördinator team Financiën en Juridische zaken. Het gemeentehuis bevindt zich in Beek en Donk. Laarbeek is een jonge, landelijke gemeente met ongeveer 23.000 inwoners, omgeven door natuur en water. Hier bruist het van activiteiten en een rijk verenigingsleven, met de Zuid-Willemsvaart en het Wilhelminakanaal als karakteristieke waterwegen.

 • Afscheidsavond burgemeester van der Meijden

  Op dinsdag 6 februari neemt burgemeester Frank van der Meijden afscheid als burgemeester van de gemeente Laarbeek.

  afbeelding burgemeester Frank van der Meijden
 • Agenda raadsvergadering 1 februari 2024

  Volgende week – donderdag 1 februari – is er weer een raadsvergadering in de gemeente Laarbeek. Deze vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in het gemeentehuis Laarbeek. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen

 • Yves de Boer waarnemend burgemeester

  Yves de Boer wordt de waarnemend burgemeester van de gemeente Laarbeek als Frank van der Meijden geïnstalleerd is als burgemeester van Tiel.

 • Vacature Adviseur Fysieke Veiligheid

  Wil jij een bijdrage leveren aan de veiligheid van onze inwoners en zie jij jezelf als hét gezicht van de crisisorganisatie van de gemeente Laarbeek? Ben je stressbestendig en ga je een uitdaging niet uit de weg? Dan zoeken wij jou!