document iconActueel nieuws

 • Ben jij een Jonge Mantelzorger?

  Het kan voorkomen dat er in je gezin, of in je directe omgeving iemand ziek, gehandicapt of verslaafd is. Soms groei je ermee op. Bijvoorbeeld als je een broer of zus hebt met ADHD of een ouder met een psychische stoornis. Het kan zijn dat je hierdoor meer zorg op je neemt dan jouw leeftijdsgenoten, of je vaker zorgen maakt om je thuissituatie. Je voelt je soms minder vrij en je helpt misschien extra mee in het huishouden. Mantelzorger word je soms ook heel plotseling, als een gezinslid een ongeluk krijgt of ernstig ziek wordt. Ongeveer één op de vijf jongeren is mantelzorger. Je staat dus niet alleen!

 • Kun jij rondkomen?

  Het kan je zomaar overkomen dat je (tijdelijk) moeilijk rond kunt komen. Misschien is er iets gebeurd in je leven waardoor je inkomen anders is geworden, of kom je voor grote uitgaven te staan. Het maken van keuzes hoe je je geld het beste kunt besteden is belangrijker dan ooit. Dit is niet altijd makkelijk, omdat je soms dingen niet kunt doen die je wel graag zou wíllen doen. Als je keuzes hebt gemaakt en je kunt nog steeds niet rondkomen zijn er regelingen en voorzieningen die je kunnen helpen. Wil je meer weten over een bepaalde regeling of voorziening? Kijk dan op www.laarbeek.nl/rondkomen of neem contact op met het Sociaal Team Laarbeek, e-mail sociaalteam@laarbeek.nl, telefoon 0492 469 707.

 • Het project Delta Rhine Corridor gaat van start

  De Delta Rhine Corridor is een verzameling van initiatieven om gelijktijdig meerdere ondergrondse buisleidingen en gelijkstroomverbindingen aan te leggen. Het traject loopt van Rotterdam via Moerdijk naar Chemelot in Geleen en naar de Duitse grens. De Delta Rhine Corridor komt dus door onze gemeente Laarbeek. Het gaat om de aanleg van zes buisleidingen voor het transport van waterstof, aardgas, ammoniak, lpg, propeen en meerdere ondergrondse gelijkstroomverbindingen. Mensen die vlak bij het traject wonen ontvangen binnenkort hierover post met meer informatie.

 • 9 juli: Muziek door het Dorp

  Een bijzondere muzikale happening, een middag boordevol muziek, een ode aan de muzikale rijkdom van Laarbeek. Dat kun je verwachten op 9 juli in het centrum van Mariahout. Het dorp is het podium van dit unieke evenement. Een muzikale wandeling, die langs vier korte optredens van de drie grote muziekverenigingen van Laarbeek leidt.

 • Laarbeek heeft er 18 Nederlanders bij

  Maar liefst 18 personen ontvingen op 9 mei uit handen van burgemeester Frank van der Meijden het officiële bewijs van het Nederlanderschap. Dit is de laatste stap in het proces voor het krijgen van de Nederlandse nationaliteit. De mensen zijn afkomstig uit Canada, Ethiopië, India, Iran en Syrië.

 • Belastingaanslag afvalstoffenheffing milieustraat 2022

  In februari van dit jaar hebben veel van onze inwoners een belastingaanslag ontvangen, afkomstig van de Belastingsamenwerking Oost Brabant (BSOB). Helaas is in deze aanslag een foutje geslopen. De kosten van bezoek aan de milieustraat zijn niet in alle gevallen (volledig) meegenomen in de aanslagen die verstuurd zijn. Daarom ontvangen een aantal inwoners een nieuwe aanslag waar deze kosten in opgenomen zijn. Het gaat alleen om bezoeken aan de milieustraat in 2022. Vanaf 1 januari 2023 betaal je bij de milieustraat direct door te pinnen aan de poort.

 • Minder maaien voor meer biodiversiteit

  Laarbeek is een groene gemeente en dat willen we heel graag zo houden. Eén van de manieren om zo groen te blijven, is dat we een nieuwe manier van maaien toe-passen. Misschien is het je al opgevallen dat het gras hoger staat dan anders. Dat heeft hier alles mee te maken, we leggen het graag uit.

 • Ken jij het Taalhuis?

  In onze gemeente hebben we een Taalhuis. Een Taalhuis helpt je met alles wat met taal te maken heeft. Je kunt denken aan hulp bij lezen, schrijven, maar ook appen of spreken. Ben jij of kén jij iemand die hulp kan gebruiken op dit gebied? Loop dan eens binnen bij Taalhuis Laarbeek. Je kunt het Taalhuis vinden in de Huiskamer in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg 27 in Beek en Donk.

 • Terugkoppeling enquête inwoners over beleidsplan Sociaal Domein

  Een tijdje geleden hebben 523 inwoners meegedaan aan een enquête voor de gemeente Laarbeek met als onderwerp Sociaal Domein. Van deze enquête zijn de resultaten bekend.

Contact

Telefoon: 0492 469 700

E-mail: gemeente@laarbeek.nl 

Bezoekadres:

Koppelstraat 37 
5741 GA Beek en Donk

Postadres:

Postbus 190
5740 AD Beek en Donk

Openingstijden 

Maandag, dinsdag, donderdag: 9.00 tot 17.00 uur
Woensdag: 9.00 tot 19.30 uur
Vrijdag: 9.00 tot 12.30 uur

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Laarbeek