Actueel nieuws

 • Aangepaste openingstijden

  In de zomerperiode, van maandag 15 juli t/m vrijdag 9 augustus, is het gemeentehuis van maandag t/m donderdag open van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

 • Omgeving Eindhoven krijgt 5 snelfietsroutes

  Met een investering van ruim 51 miljoen euro komt er meer dan 50 kilometer fietspad bij, verdeeld over 10 verschillende gemeenten.

  overzichtskaartje snelfietsroutes
 • Nieuwe spelregels Mantelzorgwaardering  

  Vanaf dit jaar gelden er nieuwe regels voor de Mantelzorgwaardering. In 2023 besloot de gemeente in het kader van ‘normaliseren’ de spelregels aan te passen. Mantelzorgers en zorgvragers, die onder één dak verbleven, kwamen niet meer in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering. Dit leidde tot teleurgestelde mantelzorgers, die zich niet of minder gewaardeerd voelden.

  Mantelzorg
 • De Kop van Aarle-Rixtel staat even op z'n kop

  Als je op de Havenweg in Aarle-Rixtel wandelt, zie je graafmachines aan het werk. Die werkzaamheden zijn voor de herinrichting van natuurgebied ’t Gulden Land. Dit keer wordt het deel ten noorden van de Albers Pistoriusstraat/Bakelseweg tot in de Kop van Aarle-Rixtel aangepakt. ‘De Kop’ staat dus even op z’n kop. Maar geen zorgen! De natuur herstelt zich snel zodra het werk gedaan is.

  Wethouder Joan Briels bekijkt de werkzaamheden in 't Gulden Land
 • Vanaf 2025 verblijfsbelasting in Laarbeek  

  De gemeente Laarbeek is voornemens vanaf 1 januari 2025 verblijfsbelasting in te voeren. Deze toeslag bestaat enerzijds uit toeristenbelasting voor de recreatieve overnachtingen en anderzijds uit verblijfsbelasting voor arbeidsmigranten die in Laarbeek verblijven. Eind september stelt de gemeenteraad de uitgangspunten vast, waarna het definitieve besluit in december volgt. 

  blauw
 • Zomeractie op 't Piet van Thielplein

  Dank aan alle ondernemers, omwonenden, leveranciers, bezoekers, vrijwilligers en alle anderen die betrokken zijn bij het Piet van Thielplein!

 • Alles over afval tijdens de zomerperiode

  De zomerperiode is in volle gang en de aankomende weken hebben veel mensen vakantie. Iedereen hoopt op goed weer en veel zon in deze periode. In de vakantieperiode kan het voorkomen dat het ophalen van uw afval iets anders verloopt.

  Blink
 • Gemakswinkel en 35 betaalbare appartementen in Mariahout

  Op de locatie Mariastraat 18-22 worden een gemakswinkel en 35 betaalbare koopappartementen gebouwd.

  impressie van de te bouwen woningen in Mariahout
 • Informatie over WISH Outdoor!

  Je kunt je verloren voorwerp registeren via www.laarbeek.nl/wish

  logo Wish outdoor