Huishoudelijke hulp

Beschrijving

Kunt u uw huis niet meer volledig zelf schoonmaken? Of opruimen en bedden verschonen? En is er onvoldoende hulp uit uw omgeving? Dan is er huishoudelijke hulp. Samen met een consulent van de gemeente Laarbeek bekijken we welke hulp voor u passend is.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen en leven. En dat u de hulp krijgt die u nodig heeft.

Met een beperking, door ouderdom of ziekte is het soms lastig om thuis alles goed op orde te krijgen en te houden. Gelukkig zijn er vaak familieleden, buren of vrienden die een handje helpen. Maar wat als u echt te weinig hulp heeft uit uw omgeving? En wat als u zelf niet voor een andere oplossing kunt zorgen? Gemeente Laarbeek helpt u.

Wat u moet weten

De ondersteuning die wij vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning voor u kunnen organiseren, is maatwerk. Samen met u zoeken we naar de goedkoopste maar passende oplossing. Alleen als u in uw eigen omgeving niet voldoende hulp kunt krijgen, kunt u gebruik maken van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Welke hulp valt er onder de WMO?Klik hier voor meer informatie

De kosten

Voor gebruik van Wmo-voorzieningen (met uitzondering van rolstoelen) geldt in 2020 een vaste eigen bijdrage van maximaal € 19,- per maand, ongeacht het aantal Wmo-voorzieningen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent de eigen bijdrage en int deze achteraf. U betaalt geen eigen bijdrage als het inkomen onder 110% van het netto sociaal minimum ligt, u ontvangt dan een zogenaamde 0-factuur.

Heeft u nog vragen?

Bel met het Sociaal Team Laarbeek via 0492 469 707. Wij helpen u graag!