environmental-street iconMilieustraat

Beschrijving

Heeft u afval dat niet mee kan met de gebruikelijke ophaalrondes van de huis-aan-huis afvalinzameling? Dan kunt u dit afval inleveren bij de milieustraat. De milieustraat is niet toegankelijk voor bedrijven.

Openingstijden en locatie

De milieustraat vindt u aan de Stater 2 in Lieshout. Tijdens openingstijden is de milieustraat telefonisch bereikbaar op: 0499 422 775.

De milieustraat is geopend op:
- Woensdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur
- Zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur

Let op!

Vanaf 1 januari 2023 gaat de betaling op de Milieustraat met pin. Vergeet daarom niet om bij een bezoek aan de milieustraat uw toegangspas én pinpas mee te nemen! Heeft u geen pinpas? Dan kunt u een incasso formulier invullen die verkrijgbaar is op de milieustraat.

Kijk voor actueel nieuws over de milieustraat en de afvalinzameling op mijnblink.nl

Hoe u het regelt

Om toegang te krijgen tot de milieustraat heeft u een toegangspas milieustraat nodig. Per woonadres in Laarbeek wordt 1 toegangspas verstrekt. Voor al uw vragen over de toegangspas neemt u contact op met de klantenservice van Blink 0800 0492.

Bent u uw toegangspas verloren of kwijt?

U regelt een nieuwe toegangspas bij de klantenservice van Blink. U ontvangt een nieuwe toegangspas en uw oude wordt geblokkeerd, om misbruik te voorkomen. In dit geval zijn er kosten verbonden aan het aanvragen van een nieuwe toegangspas.

Is uw toegangspas beschadigd?

Dan kan het zijn dat de scan bij de toegangspoort hem niet goed meer kan lezen. De toegangspas zal bij de poort worden ingenomen. U regelt gratis een nieuwe toegangspas bij de klantenservice van Blink.

Bent u verhuisd en is op uw nieuwe adres geen toegangspas aanwezig?

U regelt gratis een toegangspas bij de klantenservice van Blink.

Wat u moet weten

Zorg dat u voor uw bezoek aan de milieustraat weet:

-  welk afval u naar de milieustraat kunt brengen
-  wat dit kost
-  aan welke regels u moet voldoen

Deze informatie kunt u vinden op de afvalkalender

De kosten

Afval naar de milieustraat brengen is niet altijd gratis. Voor sommige afvalsoorten moet u betalen. Dit doet u niet rechtstreeks bij de milieustraat, maar gebeurt via uw toegangspas. Bij het scannen van uw Toegangspas Milieustaat wordt het bedrag dat u moet betalen geregistreerd. Vanaf 1 januari 2023 gaat de betaling op de Milieustraat met pin. Vergeet daarom niet om bij een bezoek aan de milieustraat uw toegangspas én pinpas mee te nemen! Heeft u geen pinpas? Dan kunt u een incasso formulier invullen die verkrijgbaar is op de milieustraat.

LET OP: Hoger tarief voor vaste bezoekers! De eerste 4 keer dat u met afval in dezelfde prijscategorie komt, betaalt u het gewone tarief. Komt u voor de 5e keer of vaker met afval in dezelfde prijscategorie? Dan verdubbelen de prijzen. Deze maatregel is bedoeld om bedrijven van de milieustraat te weren en mensen te stimuleren om bij grote verbouwingen een andere manier te zoeken om het puin af te voeren, bijvoorbeeld via het huren van een container.

Wilt u meer weten over de tarieven?

U vindt de tarieven op de afvalkalender

 

Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag. Neem tijdens kantooruren telefonisch contact op met ons Klant Contact Centrum: 0492 469 700.

Contact

Telefoon: 0492 469 700

E-mail: gemeente@laarbeek.nl 

Bezoekadres:

Koppelstraat 37 
5741 GA Beek en Donk

Postadres:

Postbus 190
5740 AD Beek en Donk

Openingstijden 

Maandag, dinsdag, donderdag: 9.00 tot 17.00 uur
Woensdag: 9.00 tot 19.30 uur
Vrijdag: 9.00 tot 12.30 uur

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Laarbeek