Papiercontainers

Sinds vorig jaar kunt u in Laarbeek uw papier niet alleen in dozen aan de straat zetten, maar ook in een speciale papiercontainer. Een container heeft als voordeel dat u geen eigen kratten of dozen hoeft te gebruiken en het papier buiten kunt opslaan. Heeft u nog geen papiercontainer?

Bestel hier uw papiercontainer

Bestellen van een papiercontainer

Sinds vorig jaar kunt u in Laarbeek uw papier niet alleen in dozen aan de straat zetten, maar ook in een speciale papiercontainer. Een container heeft als voordeel dat u geen eigen kratten of dozen hoeft te gebruiken en het papier buiten kunt opslaan. Daarnaast voorkomt een container het wegwaaien van papier op de inzameldag en dit zorgt voor een netter straatbeeld. Inmiddels maken meer dan 3500 huishoudens in onze gemeente gebruik van een papiercontainer! Heeft u nog geen papiercontainer? U kunt als inwoner van Laarbeek hier een papiercontainer bestellen. U kunt kiezen uit een 140 liter of 240 liter container. De container is grijs met een blauwe deksel.

Wanneer wordt de container geleverd?

De container wordt na bestelling bij u thuisbezorgd.
Containers besteld in maart, april en mei worden eind juni geleverd.
Containers besteld in juni, juli en augustus worden eind september geleverd.  
Containers besteld in september, oktober en november worden begin januari geleverd.  
Containers besteld in december, januari en februari worden eind maart geleverd.  

Het is belangrijk dat de container door de inzamelvoertuigen kan worden geledigd. Daarom adviseren we een container van Blink aan te schaffen via de gemeente.

Wat kost het?

Container 140 liter: € 30,-
Container 240 liter: € 37,-

Afmetingen

140 liter: 50,5 x 57x 108 cm
240 liter: 58,5 x 74 x 108 cm

Twijfelt u welke maat container u wilt bestellen? De inhoudsmaat van uw afvalcontainer kunt u snel afleiden uit de afmetingen van de deksel van de container. Is de deksel 40 x 40 cm, dan heeft u een 140 liter. Is de deksel 55 x 50 cm, dan heeft u een 240 liter container.

Eigendom

De container is uw eigendom, u hoeft deze na een verhuizing dus niet achter te laten. Dit betekent ook dat u zelf verantwoordelijk bent voor deze container (bijvoorbeeld als deze kapot is of kwijt is) en eventuele reparaties en vervanging voor uw eigen rekening zijn.

De containers hebben een adressticker op de achterkant, maar zijn niet gechipt. U kunt er een extra sticker opplakken, zodat de container makkelijk te herkennen is. Dat kan handig zijn om te voorkomen dat u per ongeluk de container van de buren meeneemt naar huis.