Zwerfafval

Zwerfafval staat bij veel Nederlanders in de top drie van de grootste ergernissen. Het zorgt voor een rommelig straatbeeld en is schadelijk voor dieren en het milieu.

Wat is zwerfafval?

Zwerfafval is afval dat rondslingert in de natuur. Dat kan op straat zijn, in natuurgebieden, op het strand en in het water. Het afval wordt daar (onbewust) achterlaten. De gemeente Laarbeek zet zich op diverse vlakken in om onze gemeente schoon te houden. Dit doen we door voldoende afvalbakken te plaatsen, deze tijdig te ledigen en regelmatig de openbare ruimte schoon te maken. De gemeente richt zich ook op educatie, voorlichten en ondersteuning bij participatie.

Laarbeek Schoon

Laarbeek Schoon is een groep enthousiaste vrijwilligers die het zwerfafval in Laarbeek opruimen! Maandelijks schonen ze één van de vier dorpskernen uit de gemeente Laarbeek gezamenlijk op vanaf een centraal startpunt. Gewapend met lichtgewicht grijper, ring en speciale groene vuilniszakken gaan ze verspreid op pad en ruimen alles op wat ze tegenkomen in bermen, op hangplekken en simpelweg in de stoepgoot. Zichtbaar gekleed in veiligheidshesjes, want veiligheid staat voorop! 

Wilt u ook meehelpen of meer weten over dit burgerinitiatief? Kijk dan eens op Laarbeekschoon.nl, stuur een berichtje naar de Laarbeek Schoon telefoon 0638491470 of mail naar info@laarbeekschoon.com. Zij nemen dan contact met u op.

Melding zwerfafval of illegale storting?

Wilt u een illegale storting melden? Dat kan via www.laarbeek.nl/meldingen-en-klachten.

Heeft u zwerfafval langs een rijksweg gezien? Meld dit dan via de gratis Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat (0800-8002).