default iconZwerfafval

Zwerfafval staat bij veel Nederlanders in de top drie van de grootste ergernissen. Het zorgt voor een rommelig straatbeeld en is schadelijk voor dieren en het milieu.

Wat is zwerfafval?

Zwerfafval is afval dat rondslingert in de natuur. Dat kan op straat zijn, in natuurgebieden, op het strand en in het water. Het afval wordt daar (onbewust) achterlaten. De gemeente Laarbeek zet zich op diverse vlakken in om onze gemeente schoon te houden. Dit doen we door voldoende afvalbakken te plaatsen, deze tijdig te ledigen en regelmatig de openbare ruimte schoon te maken. De gemeente richt zich ook op educatie, voorlichten en ondersteuning bij participatie.

Laarbeek Schoon

Laarbeek Schoon is een groep enthousiaste vrijwilligers die het zwerfafval in Laarbeek opruimen! Samen houden we Laarbeek schoon. Zwerfafval is schadelijk voor alles wat leeft in de natuur. En het ontsiert de openbare ruimte. Laarbeek Schoon organiseert in alle kernen van de gemeente opruimacties. Wilt u ook meehelpen? Stuur een mail naar laarbeekschoon@gmail.com en zij nemen met u contact op. Fijn dat u meehelpt aan een schoon Laarbeek!
Meer informatie over Laarbeek Schoon vindt u via http://www.laarbeekschoon.nl

Melding zwerfafval of illegale storting?

Wilt u een illegale storting melden? Dat kan via www.laarbeek.nl/meldingen-en-klachten.

Heeft u zwerfafval langs een rijksweg gezien? Meld dit dan via de gratis Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat (0800-8002). 

Contact

Telefoon: 0492 469 700

E-mail: gemeente@laarbeek.nl 

Bezoekadres:

Koppelstraat 37 
5741 GA Beek en Donk

Postadres:

Postbus 190
5740 AD Beek en Donk

Algemeen bankrekeningnummer:

NL91 BNGH 0285 000 721

Openingstijden 

Maandag, dinsdag, donderdag: 9.00 tot 17.00 uur
Woensdag: 9.00 tot 19.30 uur
Vrijdag: 9.00 tot 12.30 uur

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Laarbeek