Duurzaam Laarbeek

 

Op 15 februari staat de thermostaat in het gemeentehuis een graadje lager vanwege Warmetruiendag. Doet u ook mee?

Per graad 6% energiebesparing
Elk jaar doen honderdduizenden Nederlanders mee aan Warmetruiendag. Op deze nationale dag van energiebesparing zetten we de thermostaat massaal (minimaal) één graad lager. Zo besparen we, per graad, 6% energie en dus 6% CO2. De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgas te verminderen.

Uit onderzoek blijkt dat we wereldwijd zo’n 70% van alle energie die verbruikt wordt, kunnen besparen. En dat ongeveer een kwart van alle energie in Nederland gebruikt wordt om gebouwen te verwarmen. Zonde natuurlijk, en we dragen er graag aan bij om dat in ieder geval één dag per jaar anders te doen en onder de aandacht te brengen.

Leuke foto’s zijn welkom!
Doe jij ook mee? Maak hier een leuke foto van en mail deze naar duurzaam@laarbeek.nl De leukste foto’s verschijnen op onze Facebook-pagina en wie weet win je ook nog een leuke prijs!

Werk mee aan een duurzame toekomst voor Laarbeek

Heel Nederland is druk om onze samenleving duurzaam te maken: er zijn steeds meer zonnepanelen te zien op daken. Nieuwgebouwde woningen zijn niet langer aangesloten op het gas. Maar ook hergebruiken we grondstoffen en vergroenen we onze omgeving. Ook in de gemeente Laarbeek willen we ons steentje bijdragen. Daarom werken we hard aan een duurzaamheidsagenda met doelen en activiteiten voor de komende jaren. Die agenda willen we niet als gemeente maken, maar samen met onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Zo komen we tot een agenda die écht laat zien wat we in Laarbeek belangrijk vinden en waar we mee aan de slag gaan.

  • Datum:  maandag 18 februari 2019
  • Aanvang: 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)
  • Programma:  opening en uitleg door wethouder Briels (30 min.), themasessie ronde 1 (45 min.), themasessie ronde 2 (45 min.), afsluiting/borrel
  • Locatie:  Ontmoetingscentrum Beek en Donk, Otterweg 27

De avond start om 19.30 uur met een gezamenlijke aftrap. Daarna brengen de deelnemers in twee rondes samen prioriteiten aan en worden ideeën besproken en afgewogen. Uit de volgende vier thema’s kunt u twee thema’s kiezen: duurzaam wonen, duurzame leefomgeving, duurzaam grondstoffengebruik en duurzaam ondernemen. Na afloop kunt u onder het genot van een drankje napraten en verdere ideeën uitwisselen.

U bent van harte welkom om mee te denken en samen te werken aan een groener, schoner en duurzamer Laarbeek! Meld u hieronder aan!

 

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 18 april 2016 ingestemd met het Programmaplan Duurzaamheid.

In dit plan staat omschreven hoe de gemeente het proces om te komen tot een duurzamer Laarbeek wil aanpakken. U kunt het programmaplan hieronder in zijn geheel downloaden.

PDFProgrammaplan Duurzaamheid 2016

 

 

Content for tab6

Aanmelden bijeenkomst duurzaamheidsagenda Laarbeek