default iconOmgevingswet

De Omgevingswet komt eraan! Naar verwachting treedt de wet op 1 januari 2024 in werking. Hiermee worden de wetten en regels over onze fysieke leefomgeving samengevoegd, zoals die voor wonen, wegen, milieu, natuur en water. 

De Omgevingswet zorgt voor een bredere blik op onze leefomgeving. In een wereld die steeds verandert, kijken we zorgvuldiger naar de kwaliteit van de plek waar we wonen, werken en onze vrije tijd doorbrengen. Deze plek moet veilig en gezond zijn en tegelijkertijd ook ruimte bieden aan ontwikkeling en aan inwoners en ondernemers. De Omgevingswet zorgt voor begrijpelijke dienstverlening en helpt hierbij door overheden samen te laten werken.

Wat gaat u merken van de Omgevingswet?

Wilt u iets veranderen in de fysieke leefomgeving? Bijvoorbeeld het plaatsen van een dakkapel of het bouwen van een schuur? Dan krijgt u te maken met de Omgevingswet. Ondernemers die een bouwplan willen ontwikkelen, bijvoorbeeld voor woningen of kantoren, krijgen ook te maken met de Omgevingswet.

Een nieuw omgevingsloket

U kunt straks makkelijker een vergunning aanvragen. U vraagt voortaan bij één centraal loket één vergunning aan voor bijvoorbeeld de uitbreiding van uw woning of bedrijf. De procedures duren ook minder lang. U kunt alle informatie over het gemeentelijke grondgebied digitaal opzoeken. Zo ziet u straks meteen of u een schuurtje bij uw woning mag bouwen.

Animatie Omgevingswet 2022

Om deze video te bekijken gaat u akkoord gaan met de voorwaarden en privacybeleid van Youtube.

animatievideo met uitleg over de omgevingswet

Contact

Telefoon: 0492 469 700

E-mail: gemeente@laarbeek.nl 

Bezoekadres:

Koppelstraat 37 
5741 GA Beek en Donk

Postadres:

Postbus 190
5740 AD Beek en Donk

Algemeen bankrekeningnummer:

NL91 BNGH 0285 000 721

Openingstijden 

Maandag, dinsdag, donderdag: 9.00 tot 17.00 uur
Woensdag: 9.00 tot 19.30 uur
Vrijdag: 9.00 tot 12.30 uur

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Laarbeek