Duurzaamheid in Laarbeek

Logo Laarbeek schittert duurzaamWat zeg jíj later tegen je (klein)kinderen als ze vragen wat je hebt gedaan voor een duurzame omgeving?

We zien veranderingen in ons klimaat. De temperatuur stijgt en er zijn vaker extreme weersomstandigheden.
Allemaal gevolgen van de manier waarop wij leven. Deze ontwikkelingen kunnen we afremmen. Door bewuster te leven, en vooral: door dit samen te doen.

Wát we hiervoor willen doen staat in de Laarbeekse duurzaamheidsagenda, die zich richt op 6 thema’s: 
duurzaam wonen, duurzaam ondernemen, duurzame leefomgeving, duurzaam grondstoffengebruik (afval en hergebruik), duurzame energie én het goede voorbeeld geven. Want wat zeg jíj tegen je (klein)kinderen als ze later vragen wat je hebt gedaan voor een duurzame omgeving? Juist nu kun jij het verschil maken.

Duurzaamheidsagenda

De gemeente Laarbeek werkt aan een duurzame toekomst. De duurzaamheidsagenda laat zien hoe we dat willen doen, samen met onze inwoners en organisaties. 

Lees meer

Regionale energiestrategie (RES)

30 regio’s in Nederland maken een Regionale Energiestrategie (RES). Ook Metropoolregio Eindhoven. Dit is nodig om te voldoen aan het Nationale Klimaatakkoord.

Lees meer

Webinars en bon kleine energiebesparende maatregelen

Een kleine energiebesparende maatregel, zoals LED-lampen of tochtstrips, kan al een verschil maken op je jaarlijkse energierekening. Om woningeigenaren te helpen energie te besparen deelt gemeente Laarbeek bespaarbonnen uit t.w.v. 50 euro. 

Je kan alleen een waardebon aanvragen als je deelneemt aan één van de online informatieavonden op 27 mei en 4 juni, of een gratis energieadvies op maat aan huis aanvraagt.

Aanmelden voor één van de webinars of voor het energieadvies op maat kan vanaf 20 mei. 

afbeelding voucher

Lees meer

Bijdrage voor opvangen regenwater

Iets voor het klimaat doen bij je eigen huis? Zorg dan dat regenwater niet meer naar het riool loopt. Misschien kun je hiervoor een bijdrage van de gemeente of het waterschap krijgen. 

Lees meer

Klimaatverandering

Doordat de temperatuur op aarde stijgt, verandert het klimaat. Ook Laarbeek krijgt vaker te maken met de gevolgen hiervan.

Lees meer

Zonneparken

Twee plannen voor het grootschalig opwekken van duurzame energie hebben groen licht gekregen: Zonnepark de Blauwe Poort en Zonnepark de Liesvelden. Naar verwachting worden deze in 2021 gerealiseerd. 

Lees meer

Zonnepanelen project