Duurzaamheid in Laarbeek

Logo Laarbeek schittert duurzaamOns klimaat verandert. De temperatuur stijgt en er zijn vaker extreme weersomstandigheden. Allemaal gevolgen van hoe wij leven. Deze ontwikkelingen kunnen we afremmen. Door bewuster te leven, en vooral: door dit samen te doen.

Wát we hiervoor willen doen staat in de Laarbeekse duurzaamheidsagenda, die zich richt op 6 thema’s: 

  • duurzaam wonen
  • duurzaam ondernemen
  • duurzame leefomgeving
  • duurzaam grondstoffengebruik (afval en hergebruik)
  • duurzame energie
  • het goede voorbeeld geven

Want wat zeg jíj tegen je (klein)kinderen als ze later vragen wat je hebt gedaan voor een duurzame omgeving? Juist nu kun jij het verschil maken.

Duurzaamheidsagenda

De gemeente Laarbeek werkt aan een duurzame toekomst. De duurzaamheidsagenda laat zien hoe we dat willen doen, samen met onze inwoners en organisaties. 

Lees meer

Regelingen en subsidies duurzaamheid

Wil jij je huis of leefomgeving verduurzamen? We helpen je graag! Er zijn verschillende regelingen en subsidies waar we je graag op willen wijzen.

Lees meer

Omgevingsdialoog zoekgebied Mariahout

De gemeente gaat in gesprek met inwoners over het gebied ten noorden van Mariahout. Samen denken we over de toekomst van het gebied, en of en hoe grootschalige duurzame energie daar een plek in kan krijgen.

Lees meer

Regionale energiestrategie (RES)

30 regio’s in Nederland maken een Regionale Energiestrategie (RES). Ook Metropoolregio Eindhoven. Dit is nodig om te voldoen aan het Nationale Klimaatakkoord.

Lees meer

Duurzaam en aardgasvrij wonen

Om klimaatverandering tegen te gaan willen we op den duur niet langer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Koken en verwarmen gaat dan niet meer met aardgas. Dat roept veel vragen op.

Lees meer

Zonneparken

De gemeente Laarbeek is in 2019 gestart met een pilot voor maximaal 5 zonneparken.

Lees meer

Klimaatverandering in Laarbeek

Het veranderende klimaat brengt ook in Laarbeek risico’s met zich mee voor de leefbaarheid, gezondheid, natuur en economie.

Lees meer

Groene Bon actie voor huurders

Huurders van gemeente Laarbeek kunnen nu een gratis Groene Bon aanvragen ter waarde van €70,-! De energieprijzen zijn de afgelopen maanden hard gestegen.

Lees meer

Nieuws, achtergronden en verhalen

We plaatsen ongeveer om de 6 weken een themapagina over duurzaamheid in de Mooi Laarbeek krant om inwoners te informeren over duurzaamheidsnieuws. Bekijk de pagina's:

Lees meer