Vergunningen

Omgevingsvergunning of bekendmaking inzien

Alcohol schenken bij evenementen

U organiseert een groot of klein evenement? U bent van plan om tijdens dit evenement zwak alcoholhoudende dranken (alcoholpercentage onder de 15%) te schenken? Hiervoor vraagt u ontheffing aan bij de gemeente. 

Lees meer

Evenementenborden, vermelding

Wilt u reclame maken voor uw evenement of activiteit in de gemeente Laarbeek? Dat kan. Laarbeekse verenigingen, stichtingen en scholen kunnen evenementen en activiteiten vermelden op de gemeentelijke evenementenborden.

Lees meer

Omgevingsvergunning

Wilt u in of om uw woning of bedrijf gaan bouwen, verbouwen, slopen of iets anders in uw woonomgeving veranderen? Vaak hebt u dan een omgevingsvergunning nodig. 

Lees meer

Omgevingsvergunning monument

Is uw pand een gemeentelijk- of rijksmonument? Dan mag u dit zonder vergunning niet afbreken, verstoren, verplaatsen of veranderen. Behalve als de aanpassing past binnen de regels voor het vergunningsvrij bouwen. Bij een monument is niet alleen de

Lees meer

Milieu, vergunning of melding

U start een nieuw bedrijf? U wijzigt uw bestaand bedrijf of breidt deze uit? U hebt voor diverse activiteiten een omgevingsvergunning nodig. Het kan ook zijn dat een melding voldoende is.

Lees meer

Horecabedrijf beginnen

U wilt een horecabedrijf beginnen zoals een café, restaurant, snackbar, kantine, buurthuis of hotel? Hiervoor heeft u een exploitatievergunning horeca nodig. 

Lees meer

Sluitingsuren horeca

Wilt u als horecabedrijf een keer langer open zijn dan is toegestaan? Dan kan dit in bepaalde gevallen, zoals bij bijzondere evenementen als een jaarmarkt of jubileum. U moet hiervoor een sluitingstijdenontheffing aanvragen.

Lees meer

Marktstandplaats aanvragen

Als u een standplaats op de wekelijkse markt wilt hebben, heeft u een vergunning nodig. De gemeente controleert of er plaats beschikbaar is en of u in aanmerking komt voor de vergunning. 

Lees meer